JOŠ JEDAN SAMOBORFEST, JOŠ TRI MEDALJE ZA VALPOVO!

Mažoretkinje grada Valpova i ove su godine sudjelovale na SAMOBORfestu, međunarodnom festivalu mažoret plesa i twirlinga u Samoboru.

Natjecanje se ove godine održavalo u dva dana. Prvoga dana, 3. lipnja 2017., na rasporedu je bio mažoret program, dok je drugoga dana, 4. lipnja, Sportska dvorana Samobor ugostila ponajbolje twirlere iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Ukupno je bilo nekoliko stotina natjecatelja.

Sudački četverac u sastavu Tamara Beljak (glavna organizatorica), Tihomir Bendelja (svjetski prvak u twirlingu), Tea Softić i Bernard Barač (europski prvaci u twirlingu) nije imao lak posao. Od 10 ujutro pa sve do 20 sati navečer trebali su pogledati preko 120 koreografija i ocijeniti stav, izgled, korake i korištenje štapom i rekvizitima. Moramo napomenuti da je organizacija bila na visokom nivou, a za sve one koji nisu mogli biti u Samoboru, osiguran je i prijenos uživo.

Valpovačke mažoretkinje nastupile su u tri kategorije: mažoret tim, mala skupina – kadeti, mažoret tim, mala skupina – juniori i duo s rekvizitima – juniori.

Kadetkinje su zajedničkom koreografijom osvojile treće mjesto i brončanu medalju. Predstavile su se u sastavu: Ema Butković, Ena Vranjković, Lucija Topalović, Nika Žulj, Nika Kvakan i Dora Bilić.

Zajednička koreografija juniorki također je osvojila brončanu medalju u svojoj kategoriji, a predstavile su se: Matilda Jambrović, Tara Bušić, Marija Nagy i Andreja Jovanović.

U duu s rekvizitima, uzrasta juniora, naše su predstavnice Tara Bušić i Marija Nagy bile bolje od konkurentica iz Halubajskih mažoretkinja, a ispred njih završile su mažoretkinje iz Svete Nedelje.

Djevojčice su dan završile umorne, ali sretne zbog osvojenih odličja.

U pratnji natjecateljica bili su predsjednica Mažoretkinja grada Valpova Mirela Skelac, trenerica Ines Brezovac i vozač Branko Markota. Mažoretkinje zahvaljuju Gradu Valpovu, Vijeću Mjesnog odbora Valpovo i roditeljima djevojčica koji su omogućili financijska sredstva za odlazak na SAMOBORfest 2017.

Koreografije sa SAMOBORfesta 2017., kao i brojne druge, valpovačka će publika moći vidjeti u sklopu zajedničkog koncerta Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i valpovačkih mažoretkinja na Ljetu valpovačkom u nedjelju, 18. lipnja 2017.