Grad Valpovo i tvrtka HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća, Novakova 11, dana 09. travnja 2015. godine sklopili su Ugovor o sudjelovanju u projektu pod nazivom Finoteka.com.

Finoteka.com je prva hrvatska Internet tražilica proizvođača domaće hrane i njihovih proizvoda, koja je s vremenom postala i centralno mjesto tržišta domaće hrane u Republici Hrvatskoj. Trenutno je više od 2.000 proizvođača uključeno u projekt, s tisućama proizvoda u ponudi. U sustav je do sada uključeno i 46 jedinica lokalne samouprave, koje sufinanciranjem osiguravaju besplatne usluge krajnjim korisnicima. Male i velike trgovine, otkupljivači, prerađivači, hoteli, restorani i brojne druge fizičke i pravne osobe pomoću ovog Internet sustava potpuno besplatno pretražuju široku ponudu domaćih proizvoda iz svih krajeva Hrvatske, pronalaze proizvođače te ih izravno kontaktiraju i kupuju od njih hranu bez posrednika.

Osnovni cilj navedenog projekta je omogućiti povezivanje poljoprivrednih proizvođača domaće sa kupcima hrane iz cijele Hrvatske (malim i velikim trgovinama, otkupljivačima, prerađivačima, hotelima, restoranima, voćarima, krajnjim konzumentima), te ih učiniti što konkurentnijima i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskih ruralnih područja kao i razvoju cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Pravo na korištenje usluge Finoteka.com imaju tržišno orijentirana poljoprivredna gospodarstva s područja RH koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, te ostali registrirani proizvođači hrane sa sjedištem odnosno prebivalištem na području RH.

Na web portalu www.finoteka.com moguće je oglašavati slijedeće skupine proizvoda: voće, proizvodi od voća, povrće, proizvodi od povrća, vina, ostala pića, pčelinji proizvodi, ulja, mesni proizvodi, svježe meso, jaja, gljive, mlijeko, ribe, plodovi mora, zimnica, kukuruz, žitarice, biljni proizvodi i ostala hrana.

Od početka travnja 2015. godine sustav Finoteka.com dostupan je i svim zainteresiranim proizvođačima domaće hrane s područja grada Valpova. Ukoliko ste zainteresirani da se i Vaši proizvodi nalaze na web portalu finoteka.com te da budu dostupni brojnim fizičkim i pravnim osobama, uključite se u ovaj projekt putem internetske stranice www.finoteka.com ili na način da ispunite obrazac koji je dostupan u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova.

 

 

Finoteka.com - PREZENTACIJA pptx

Finoteka.com - REGISTRACIJA pdf

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na slijedećim adresama:

 

Grad Valpovo

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti

Marko Vuksanić, univ.spec.oec.

Tel: 031/ 656 – 213

Mob: 098 900 5794

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   /  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">marko.vuksanić@gmail.com

Web: www.valpovo.hr

 

 

HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća

Novakova 11, 40305 Nedelišće

Valentina Oreški

Tel: 040/ 821 – 501

Mob: 092 318 2911

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.finoteka.com