INFORMACIJA  

o zahtjevu za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat Sanacija postojećeg nasipa lijeve obale rijeke Vučice (rkm 10+821,00 do rkm 11+252,00) uz rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog cijevnog propusta s ustavom

 


 

 

 

PROGRAM

49. Smotre amaterskog kulturnog stvaralaštva

LJETO VALPOVAČKO

(15. – 25. lipnja 2017. godine)

 

18. lipnja 2017. - PROMENADNI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA DVD-a VALPOVO I NASTUP MAŽORETKINJA GRADA VALPOVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. lipnja 2017. - "ZUMBA"

 

 

 

 

 

 

16. lipnja 2017. - PROMOCIJA 22. VALPOVAČKOG GODIŠNJAKA

 

 

 

 

 

 

 

16. lipnja 2017. - 3. REUNITED FESTIVAL

 

 

 

 

 

 

15. lipnja 2017. - OTVORENJE 49. LJETA VALPOVAČKOG

Fotografije: Fotoklub Valpovo ©

Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko, dobro je poznata i afirmirana manifestacija u Slavoniji, ali i šire. Svake godine pa tako i ove, za naše posjetitelje pripremljen je bogat i raznolik program.

Ovogodišnja Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko, 49. po redu, odvijat će se od 15 do 25 lipnja. Koncertom pod nazivom „Večer operete“, u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu, službeno je otvorena ova tradicionalna valpovačka manifestacija. Uz brojne uzvanike, otvorenju su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa svojim zamjenikom Goranom Ivanovićem, gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo sa svojim zamjenicima Anom Brajnović i Hrvojem Gašparovićem, bivši gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj te načelnici i zamjenici načelnika okolnih općina. Uz par uvodnih riječi župana Osječko-baranjske županije, Ivana Anušića o važnosti kulturnog stvaralaštva za našu regiju, gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo službeno je otvorio 49. Ljeto valpovačko.

Solistica, mezzosopranistica HNK Osijek, Iskra Stanojević i gošća iz Zagreba, pobjednica mnogih međunarodnih natjecanja te česta solistica kazališta „Komedija“, sopranistica Josipa Lončar, izvele su lijepe i popularne arije uz klavirsku pratnju Igora Valerija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Na ovoj stranici želimo vam prikazati fotografske i video zapise sa kulturne manifestacije "Ljeto valpovačko".

FOTO GALERIJA 2016. (foto knjiga)

VIDEO 2016. (HD 720)

 

VIDEO ZAPISI „LJETO VALPOVAČKO 2016.“

 

OTVORENJE 48. LJETA VALPOVAČKOG

OPERA: GAETANO DONIZETTI „LJUBAVNI NAPITAK“

- Operni ansambl Umjetničke akademije u Osijeku

https://youtu.be/PzyulKM2l7I

 

Dvorac Prandau-Normann

2. REUNITED FESTIVAL

https://www.youtube.com/watch?v=XkOcPnplbAo

 

Trg kralja Tomislava

DANI VINA, TURIZMA I CIKLOTURIZMA U VALPOVO

https://youtu.be/-1TaLXS3xK0

 

OTVORENJE IZLOŽBE „ASTRONOMSKA FOTOGRAFIJA“

https://youtu.be/ayjAB8_VzA8

 

ZUMBA® FITNESS MASTER CLASS

https://youtu.be/TRb91cnbQIQ

 

Dvorac Prandau-Normann

GROFOVSKI LOV

https://youtu.be/irR3aO-h5Wo

 

Dvorac Prandau-Normann

OTVORENJE IZLOŽBI:

https://youtu.be/H_Nl1lpbv8M

 

Centar kulture „M. P. Katančić“

PROMOCIJA  21.  VALPOVAČKOG GODIŠNJAKA

https://youtu.be/c-d3y75gQ2M

 

Kapelica Sv. Trojstva

KONCERT PJEVAČKIH ZBOROVA

https://youtu.be/arjVlCEfb2A

 

Dvorac Prandau-Normann

DJEČJA SMOTRA FOLKLORA

https://youtu.be/M48vmi5wXfo

 

Trg kralja Tomislava

PROMENADNI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA DVD-a VALPOVO I NASTUP MAŽORETKINJA GRADA VALPOVA

https://youtu.be/hH1sZzafI6c

 

Športsko igralište Srednje škole Valpovo

III. „SLAMA KUP” – NATJECANJE JAHAČA U BRZINI I SPRETNOSTI / KULENIJADA 

https://youtu.be/LNOySpE-Qug

 

Dvorac Prandau-Normann

REVIJA PJEVAČA AMATERA

https://youtu.be/KRps6Yrb9Ak

 

Dvorac Prandau-Normann

„VAŠAR LJETA VALPOVAČKOG“ EKO-ETNO SAJAM

https://youtu.be/zhM3zEgIONs

 

SVEČANA POVORKA FOLKLORNIH SKUPINA I ŠOKAČKIH ZAPREGA

https://youtu.be/M6TDwgWDJX0

 

Dvorac Prandau-Normann

SMOTRA FOLKLORA

https://www.youtube.com/watch?v=c84_FrVpA7Q 

______________________________________________________________

KNJIGA FOTOGRAFIJA „ 48. LJETO VALPOVAČKO“ - 2016.

Ova knjiga fotografija uradak je članova Fotokluba Valpovo.

Fotoklub Valpovo osnovan je 15. veljače 2002. godine. Članica je Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i Hrvatskog fotosaveza. Prihvaćanjem temeljnog programa Hrvatskog fotosaveza i usvajanjem novih statutarnih, programskih, organizacijskih i etičkih vrijednosti rada i djelovanja udruge, stvorena je realna postavka i mogućnost organiziranog rada i usavršavanja svih članova, od najmlađih do najstarijih dobnih skupina. Entuzijazam, znanje, organiziranost, kvaliteta, istrajnost i odgovornost, vrijednosti su koje rese članove i fotoklub kao cjelinu.

Do danas bilježimo niz nagrada i priznanja; navedimo najznačajnije: preko 50 međunarodnih priznanja mladim fotografima, dva hrvatska državna prvaka iz fotografije, najbolju mladu fotografkinju u RH starosti do 21. godine, status najboljeg fotokluba u Hrvatskoj, 2011. i 2015. i državnu nagradu „Faust Vrančić“, 2012. godine. Osim toga, fotoklub je tijekom kontinuiranog rada od 14 godina, postavio preko stotinu zapaženih izložbi.
Fotoklub Valpovo koji djeluje pod motom „Ljubav prema fotografiji“, svome je gradu Valpovu s ljubavlju, u lepezi ponude raskošnog fotografskog izričaja, na poseban način, odgovorio na poziv fotografiranja i snimanja kulturne manifestacije „48. Ljeta valpovačkog“ organiziranog 2016.godine.

Ljeto valpovačko, manifestacija amaterskog kulturnog stvaralaštva Valpovštine, složena je i zahtjevna višednevna organizacija. U svom desetodnevnom sadržaju priređeno je 17 različitih priredbi ali i veliki broj kulturnih događanja na odvojenim lokacijama. Sve zabilježiti, fotoaparatima i kamerama, nije bio posao za pojedinca već složen i zahtjevan zadatak za brojne članove fotokluba s dobrom postavljenom organizacijom i koordinacijom.
U projektu snimanja, fotografiranja, obradi i pripremi fotografija sudjelovalo je 17 članova Fotokluba Valpovo. Predano je 11.881 (118 GB), a izabrano je 1.627 fotografija (11,2 GB) i snimljeno na DVD. Snimljeno je 16 sati video materijala u HD kvaliteti. Monitirano je 3 DVD-a. Utrošeno je više stotina aktivnih radnih sati.

Ovdje ponovno svjedočimo da je završna fotografija odista tisuću puta više od pritiska na otponac fotoaparata. Ovu manifestaciju fotografirali su: Anita Arambašić, Damir Špalj, Dragan Francuz, Dragan Milec, Goran Dojkić, Ivana Francuz, Ivica Mihaljević, Marija Milošević, Matko Florijančić, Miroslav Arambašić, Nenad Milošević, Petar Čvagić, Štefica Čvagić, Veljko Čvagić, Zdravko Pavlović, Zlatko Gregurić i Zvonimir Hajnc.

Ovu knjigu fotografija darujemo Gradu Valpovu i gradonačelniku Leonu Žulju. Knjiga fotografija, odabirom najboljih motiva, dokumentirani je desetodnevni presjek kulturnih događanja „48 Ljeta valpovačkog“, zabilježeno svjedočanstvo vremena i događanja, doživljaja i sjećanja, za našu i dolazeće generacije.

Sigurni smo kako će ova vrijedna slikovnica naći trajno utočište u ambijentu u kojem se kroz fotografski izričaj visoko vrednuje kultura i njeguje iskonsko narodno stvaralaštvo Grada Valpova i Valpovštine.

 

Napisao: Dragan Milec

Predsjednik: Veljko Čvagić
Tajnik: Dragan Francuz

 

Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko

Krajem 1968. godine sazvan je u Valpovu jedan širi krug kulturnih i društvenih djelatnika Valpovštine radi dogovora oko organizacije jedne općinske i kulturne manifestacije koja bi jednom godišnje okupila amatersko stvaralaštvo s područja Valpovštine.
Time su željeli očuvati stare narodne nošnje od prodaje i propadanja, ujedno obnoviti plesove i starinske običaje pojedinih sela i krajeva te tu ljepotu i bogatstvo prikazati javnosti.
Sastanak je donio konkretne rezultate: buduća najveća općinska manifestacija nosit će ime Ljeto valpovačko, a bit će to smotra izvornog folklora, dramskog i glazbenog stvaralaštva Valpovštine. Zaključeno je da osim amatera Valpovštine program treba popuniti i ostalim folklornim grupama regije i šire, profesionalnim kazalištima i estradnim grupama.

Od samog početka do danas, kada se Ljeto valpovačko održalo 48. godinu za redom, cilj organizatora bio je očuvanje identiteta našega kraja i tradicijske kulture.
Da bi ostao pismeni trag, već pri prvoj manifestaciji, 1969. godine, Odbor je izdao program – katalog na kojem je dominirao simbol koji je i danas aktualan: stilizirani plesni par u narodnoj nošnji s lirom i maskom u rukama u čijoj je pozadini Dvorac Prandau-Normann, a idejni tvorac simbola je Vladimir Hlavač.

Program-katalog jedini je pisani dokument koji kontinuirano svjedoči o sadržajima Ljeta valpovačkog. No, od 1996. godine, zahvaljujući entuzijastima okupljenim u Matici hrvatskoj Valpovo, Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko u svoj je program uvrstila promociju Valpovačkog godišnjaka - publikaciju koja objedinjuje sve što se na polju kulture događalo u proteklih godinu dana te neke važnije povijesne sadržaje, a značajno mjesto zauzima upravo osvrt na proteklo Ljeto valpovačko.

Tijekom trajanja programa Ljeta valpovačkog, na pozornici se izmjeni na tisuće sudionika, a posjetitelji mogu uživati u različitim sadržajima, kao što su: izložbe likovnih radova stvaratelja s područja Valpovštine, ručnih radova, fotografija, etnografije i drugih izložbi, kolonija slikara i kipara, koncerti tamburaške i klasične glazbe, revija pjevača amatera kazališne predstave, svečana povorka šokačkih zaprega i folklornih skupina, koncert puhačkog orkestra i nastup mažoretkinja grada Valpova.
Neizostavni dio programa Ljeta valpovačkog je Kulenijada – natjecanje za najbolje spravljeni kulen, a u novije vrijeme, ispred dvorca organizira se eko-etno sajam na kojem svoje proizvode i rukotvorine izlože pojedinci i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zumba masterclass na Trgu kralja Tomislava te Slama kup - natjecanje jahača u brzini i spretnosti.

Odbor Ljeta valpovačkog svake godine obogaćivao je Smotru folklora nastupom hrvatskih skupina dijaspore te stranih folklornih skupina, što je popraćeno velikom pažnjom i prihvaćanjem mnogobrojne publike.
Njihovo gostovanje na ljetnoj pozornici u Dvorcu temelji se na zasnovanim prijateljstvima KUD-ova s Valpovštine koji su tijekom proteklih 48 godina gostovali u dijaspori i zemljama sa svojim specifičnim folklorom.

Za vrijeme Ljeta valpovačkog Valpovo ugosti stotine anonimnih, ali i afirmiranih umjetnika iz glazbenog, plesnog i likovnog amaterizma koji su Ljeto valpovačko po umjetničkim dometima učinili poznatim u cijeloj Hrvatskoj pa i van granica Lijepe naše.

Svako Ljeto valpovačko donijelo je nešto novo, bogatije, s puno uloženog truda u raznolikosti prikazivanja naše tradicije. Ostali su odjeci među građanima Valpova, njihovim gostima i slučajnim prolaznicima, u pohvalama, vjerojatno i kritikama, ali, zasigurno, u lijepim sjećanjima sudionika.

Danas, kada kulturna i ekonomska globalizacija prevladava dosadašnje okvire društvenih odnosa i nosi sa sobom protok navika, običaja i kultura drugih naroda, Ljeto valpovačko uspjelo je očuvati svoju osobnost i nacionalni identitet.

 

Nada Kavicki

 

 

 

Grad Valpovo i tvrtka HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća, Novakova 11, dana 09. travnja 2015. godine sklopili su Ugovor o sudjelovanju u projektu pod nazivom Finoteka.com.

Finoteka.com je prva hrvatska Internet tražilica proizvođača domaće hrane i njihovih proizvoda, koja je s vremenom postala i centralno mjesto tržišta domaće hrane u Republici Hrvatskoj. Trenutno je više od 2.000 proizvođača uključeno u projekt, s tisućama proizvoda u ponudi. U sustav je do sada uključeno i 46 jedinica lokalne samouprave, koje sufinanciranjem osiguravaju besplatne usluge krajnjim korisnicima. Male i velike trgovine, otkupljivači, prerađivači, hoteli, restorani i brojne druge fizičke i pravne osobe pomoću ovog Internet sustava potpuno besplatno pretražuju široku ponudu domaćih proizvoda iz svih krajeva Hrvatske, pronalaze proizvođače te ih izravno kontaktiraju i kupuju od njih hranu bez posrednika.

Osnovni cilj navedenog projekta je omogućiti povezivanje poljoprivrednih proizvođača domaće sa kupcima hrane iz cijele Hrvatske (malim i velikim trgovinama, otkupljivačima, prerađivačima, hotelima, restoranima, voćarima, krajnjim konzumentima), te ih učiniti što konkurentnijima i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskih ruralnih područja kao i razvoju cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Pravo na korištenje usluge Finoteka.com imaju tržišno orijentirana poljoprivredna gospodarstva s područja RH koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, te ostali registrirani proizvođači hrane sa sjedištem odnosno prebivalištem na području RH.

Na web portalu www.finoteka.com moguće je oglašavati slijedeće skupine proizvoda: voće, proizvodi od voća, povrće, proizvodi od povrća, vina, ostala pića, pčelinji proizvodi, ulja, mesni proizvodi, svježe meso, jaja, gljive, mlijeko, ribe, plodovi mora, zimnica, kukuruz, žitarice, biljni proizvodi i ostala hrana.

Od početka travnja 2015. godine sustav Finoteka.com dostupan je i svim zainteresiranim proizvođačima domaće hrane s područja grada Valpova. Ukoliko ste zainteresirani da se i Vaši proizvodi nalaze na web portalu finoteka.com te da budu dostupni brojnim fizičkim i pravnim osobama, uključite se u ovaj projekt putem internetske stranice www.finoteka.com ili na način da ispunite obrazac koji je dostupan u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova.

 

 

Finoteka.com - PREZENTACIJA pptx

Finoteka.com - REGISTRACIJA pdf

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na slijedećim adresama:

 

Grad Valpovo

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti

Marko Vuksanić, univ.spec.oec.

Tel: 031/ 656 – 213

Mob: 098 900 5794

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   /  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">marko.vuksanić@gmail.com

Web: www.valpovo.hr

 

 

HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća

Novakova 11, 40305 Nedelišće

Valentina Oreški

Tel: 040/ 821 – 501

Mob: 092 318 2911

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.finoteka.com

 

 

 

 

RASPORED PRIKAZIVANJA FILMOVA